01 juni 2023
-
1 min leestijd
Terug

Welke slimme meter heb ik?

De slimme meter wordt sinds 2015 grootschalig geïnstalleerd in Nederland. Naast dat het erg handig is dat deze meter automatisch de meterstanden van zowel stroom als gasverbruik kan doorgeven, beschikken de meeste slimme meters over een externe uitleespoort. De aanduiding voor deze poort is P1. Dit biedt jou als bewoner, met behulp van wat uitleesapparatuur, de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in je verbruik of export van energie.

Ook Sessy maakt gebruik van deze P1 poort. Sessy gebruikt de uitgelezen informatie lokaal om te regelen of Sessy energie moet gaan leveren of opslaan.

De slimme meter wordt steeds slimmer, hierdoor zijn er verschillende versies van communicatieprotocollen ontstaan. Hieronder staat een aantal voorbeelden van de verschillende versies die er zijn.

DSMR 2

DSMR 4

DSMR 5

Bij Domoticx hebben ze een mooie tabel gemaakt met een overzicht van merken en types:

bron: http://domoticx.com/p1-poort-slimme-meter-hardware/

Profielfoto van Sessy_marketing

Sessy_marketing

Hoofd Marketing & Sales

Arlette is verantwoordelijk voor sales en marketing.

Gerelateerde berichten

Sessy logo

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen per 1 januari 2027

17 mei 2024

Energiekosten vormen een groot deel van de maandelijkse lasten voor veel huishoudens en bedrijven. Een manier om kosten te besparen is het aanschaffen van zonnepanelen. De overheid stimuleert sinds 2004 Nederlandse huishoudens om te investeren […]

Nieuws
Bekijk bericht
Afbeelding euro munt
Sessy logo

Terugverdientijd van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is een flinke investering, maar het levert je ook veel op. Je hoeft minder stroom van het net te kopen en kan dus aanzienlijk besparen op je energierekening. Maar wat is dan precies […]

7 min leestijd
Achtergrond
Bekijk bericht
Trotse Sessy installateur
Sessy logo

Besparen? Houd zonne-energie achter de meter

Blog van Twan Vooijs. Zijn tip: begin vooral met je eigen zonne-energie slim te gebruiken. Overdag het achtjournaal kijken, is misschien niet praktisch, maar dán kan een thuisbatterij handig zijn: je slaat overdag opgewekte zonne-energie op en gebruikt die 's avonds.

2 min leestijd
Achtergrond
Bekijk bericht